Gala Premiilor Food & Bar Magazine 2009
Este al doilea an cand se intampla acest eveniment. Si spun ca se intampla pentru ca, intr-o piata asa de neorganizata ca cea a restaurantelor a face al doilea an la rand acest eveniment inseamna din punctul meu de vedere tenacitate si hotararea de a stabili standarde dupa care sa ne ghidam
Il cunosc pe Tiberiu Fueriu, redactorul sef al revistei, inca de pe vremea cand a avut initiativa de a strange restaurantorii pentru creerea Asociatiei Patronale din domeniu. Eforturile din ultimii ani pe care le-a facut in aceasta industrie incep sa-si arate rezultatele. Aceaste premii sunt unul dintre rezultatele de care vorbim
Revenind la Gala cu pricina, evenimentul, organizat in Grand Ballroom la Mariott a atras pe aproape toti marii jucatori din domeniu. Au fost premiate ca si anul trecut diversele categorii si, la fel ca anul trecut juriul a fost atat anonim cat si imposibil de controlat. Acest fapt ma face sa am incredere ca pana la urma, aceste premii au aratat imaginea reala a pietei din acest moment
Rauvoitorii ar putea spune ca scriu acest articol pentru ca sunt unul dintre beneficiarii acestor premii…:). Totusi, avand in vedere ca anul acesta, fata de anul trecut nu am luat nici un premiu intai, voi ramane la ceea ce am spus in inceputul acestei fraze: rauvoitorii.
Felicitari tuturor celor care au fost nominalizati chiar daca nu au fost premiati si, deasemenea, tuturor celor premiati. Uneori este important sa joci, nu doar sa castigi. Oricum, marele castigator al acestei gale cred ca va fi clientul, pentru ca tot mai multe restaurante isi vor dori in timp sa fie premiate, ceea ce va duce, chiar daca incet, la cresterea acestei industrii.
Deci, sa vedem premiile :
Cel mai bun restaurant
Caru’ cu bere
Casa di David
Uptown
2. Cel mai bun restaurant cu specific romanesc
Caru’ cu bere
La Mama
Jaristea
3. Cel mai bun restaurant cu specific strain
Piccolo Mondo
Benihana
Trattoria “Il Calcio”
4. Cea mai buna companie de catering
Privileg Catering
Athenee Palace Hilton
Gala Catering
5. Cel mai bun delivery / take away
Jerry’s Pizza
Wu Xing
Trenta Pizza
6. Cel mai bun pub / bar
White Horse
Irish Pub
Hard Rock Cafe
7. Cea mai buna cafenea / ceainarie
Turabo Cafe
Carturesti
Starbucks
8. Cel mai constant restaurant
Trattoria “Il Calcio”
La Mama
Caru’cu bere
9. Cel mai bun restaurant nou deschis
Chez Marie
Maiko
Grandeur
10. Premiul special al cititorilor Food & Bar Magazine
Trenta Pizza
Hits: 639
Multumesc pentru aprecieri, Catalin. Mi se pare mai normal sa continui ce ai inceput, decat sa te opresti. Formula pe care o aplicam, cu votul secret si nedirectionat din partea cititorilor, poate fi perfectionata, evident. Deocamdata, sa zicem ca este un vot democratic, un concept imperfect, dar totusi cel mai bun de care dispunem (sper sa functioneze bine si pe 22 noiembrie).
Ma bucur ca joi seara a fost “aglomeratie” mare si ca Premiile au fost o ocazie pentru socializare, ceea ce nu se intampla prea des in Horeca, stii bine.
@Tibi
Premiile au rostul lor si,…, felicitari pentru asta. Ne vedem la anu’…:sper…:)
La Mama: cel mai prost restaurant.Am comandat azi,pentru prima oara,acasa.Supa de piu: mult ulei, 2 fasii de morcov, cativa taitei.. Ciorba rece,fara gust,era ciorba de fasole fara o boaba de fasole in ea(nu glumesc, nici o boaba de fasole!!!). Varza cu carnati, gust metalic,fad, au uitat sa puna condimente,de asemenea fara gust. Pui cu sos de smantana: pulpe de pui nefierte, sosul colcaia de la cata faina au pus, scarbos. Mamaliga : malai cu apa, nici urma de sare. Papanasii reci si vechi, gust puternic de lamaie, consistenta de cauciuc. Placinta cu branza: curgea o zeama ciudata din ea.
Nu recomand.
Client total nemultumit, nu inteleg de ce e atat de mediatizat si premiat.
Email ( nu v-a fi publicat )
sau
Email ( nu va fi publicat )
Vin de revelion la una din cafenele- Ma puteti pedepsi pentru corectura 🙂
Una peste alta imi place bloggul…
Care sunt criteriile dupa care se acorda aceste premii?
In 2009 am fost prima data (si ultima) la Trattoria Il Calcio (Delea Veche) si am ramas cu furculita in aer cand am vazut gandacii facandu-si aparitia.
La categoria Cea mai buna cafenea / ceainarie…..era loc de mai bine. Si-au facut aparitia ceainarii care le depasesc pe cele premiate.
@Maria
criteriile sunt de fapt unul singur: se intreaba cateva sute de oameni, din top managementul companiilor romanesti sau straine din Romania si acestia, scriu ce vor. pana la urma este ca un sondaj de opinie fara raspunsuri din care sa alegi. astfel, fiecare scrie despre locul lui preferat. premiul de popularitate este acordat in urma optiunilor celor care doresc sa-si exprime respectiva optiune pe site-ul Food & Bar Magazine.
destul de simplu, destul de fair
cat priveste ” furculita din aer “, nu fiti asa de dura cu combatantii…:)). nu exista munca fara greseala. nu sunt de acord cu gandacii sau alte astfel de mici dezastre dar, adevarul este ca se pot intampla si, uneori nu ai ce sa faci. pentru o greseala totusi nu taia capul furnizorului de servicii.
deasemenea, sa stii ca mie imi plac restaurante care nici macar nu au fost amintite in respectivele topuri. arata doar ca diversitatea exista si ca pana la urma nu este nimic rau in asta.
apropo ? care ar fi topul d-voastra personal ?
:))
Oare de ce nu apar in top restaurante din tara ? Nu se ridica nimeni la nivelul “pretentiilor” ? Sunt Clujean … si dupa cum am vazut stiti de “Baracca” care e de departe unul din cele mai bune din Romania . Daca treceati de paste si salate stiati si dvs 🙂
SUGESTIE : incercati ravioli cu foie gras , miel , vita sau rata dupa care merge orice desert home made .
salut Clujean
asa cum am spus imi place Baracca. si mai imi plac si multe alte restaurante din tara…
Cred ca motivul pentru care nu sunt nominalizate restaurante din tara este ca nu sunt asa de cunoscute. Din cate stiu eu juriul este format dintr-un numar destul de mare de top manageri care isi spun optiunea. Un alt motiv poate fi acela al lipsei de interes al clujeanului – nu al tau ci in general vorbind – pentru astfel de topuri; a existat si o sectiune de popularitate in care oricine se putea vota de ori de cate ori era cazul.
In concluzie, nu i-as acuza pe organizatori prea mult… pana la urma si la decernarea Oscarurilor exista voci care nu sunt de acord cu juriul…:)
Catalin , Catalin , ce PR- ist bun esti ! si diplomat … hai sa facem ceva sa vedem macar un restaurant din tara in urmatorul top, poate afla si Capitala ca se poate mai mult sau mai bine … sau altfel ! Ori … ce trebuie sa facem noi consumatorii sau ei proprietarii din … asa cum va place voua sa spuneti “provincie ” 🙂
Stai asa … acum am vazut :))))) Carul cu bere inaintea lui Casa di David :)) Si ce ziceai ? Top Manageri ??? Imi vine sa rad ? ce au comparat cu ce ? Top manageri in ce domeniu ???? sa ajungi sa compari mici si mancare “meniu pentru pensionari ” langa Casa di David sau Benihana sau poate Balthazar de ce nu El Bulli (noroc ca se inchide )? ! Ce s-a intamplat cu reperele in lumea aceasta ?
Audi contra Dacia Logan ? :))) Top Gear made in Romania
OK … Putem scoate din Topic aceasta conversatie ???? :)))
Of, of, of… nu stiu ce sa ma fac cu tine…Toma Necredinciosul…:)
Este in firea noastra sa credem tot felul de conspiratii mondiale. Il cunosc pe cel care a avut ideea acestui top si este un om cinstit. Poate ca topul este subiectiv dar, cred ca este tot ceea ce se putea face in acest moment cu resurse zero si cu dispersarea oamenilor din aceasta industrie.
Poate ca nu iti plac categoriile dar este greu sa faci o categorie anume cand ai poate 2 restaurante care sa concureze.
In rest, multumesc pentru aprecierile cu PR-ul si diplomatia… ma mai pricep putin si la marketing sau vanzari cred eu…:))))))))
Hai nu mai fi carcotas… poate ca anul acesta vor fi si ceva restaurante din provincie…
Nu am mai trecut de mult pe la tine pe blog (mea culpa), si intre timp vad ca subiectul premiilor s-a dezvoltat. Multumesc pentru ajutor.
Pt. Clujean – eu sunt omul cinstit de care vorbea Catalin ; ) Inteleg ca este nevoie de cateva precizari.
Categoria stabilita de noi nu are practic nici o limita, se poate vota orice: restaurante etnice, traditionale romanesti, fusion sau orice alt format. Am plecat de la premiza ca ideea de “Cel mai bun” este de fapt rezultatul unei ecuatii din care fac parte atmosfera, servirea si mancarea, trei termeni care se regasesc in orice tip de restaurant, fie ca este El Bulli sau Caru cu bere. Poate unul are o mancare mai buna, dar servirea este execrabila sau poate atmosfera este extraordinara, dar mancarea este modesta. Rezultatul general este cel care conteaza. Sa zicem ca de data asta atmosfera de la Caru cu bere a fost mai tare decat mancarea de la Casa di David.
Pe masura ce piata se va maturiza, vom rafina criteriile si vom imparti totul in categorii mult mai bine definite. Dar mai e pana atunci.