Intalnire cu Primarul ( urmare la “…un brand de tara “)

Intalnirea cu Primarul General; al Capitalei de astazi, nu este o urmare a postului scris de mine dar, impresionant, ceea ce s-a intamplat se potriveste foarte bine cu ceea ce am scris eu in acel articol…:)

Ce s-a intamplat ? Practic, ca urmare a initiativei unor proprietari de restaurante ( pub-uri, cafenele ) din Centrul Istoric si in special a lui Mugur Mihaescu, Primarul General al Capitalei a participat astazi la o intalnire cu proprietarii de restaurante din respectiva zona. Initial se pusese la dispozitia comercinatilor un regulament provizoriu de functionare si aceasta intalnire trebuia sa fie urmatorul pas.

Cred ca este prima data cand s-a intamplat asa ceva la un asemenea nivel de implicare. Intalniri au mai fost si in trecut dar, din diverse motive, ele nu au dus la rezultatul scontat. Poate ca, acum, dupa atatia ani de convulsii ale zonei, este momentul in care ea sa renasca.

La aceasta intalnire, Excelenta Sa, D-nul Sorin Oprescu, in stilui sau usor glumet dar direct, a asigurat lumea ca pana la sfarsitul anului toate strazile din zona respectiva vor fi terminate de reconstruit si, cu putin noroc se va incepe si refacerea fatadelor.

Mai important decat asta, as spune eu, este decizia primariei de a se implica pentru ca Centrul Istoric sa aibe un regulament propriu de functionare, cu functionari publici ai primariei dedicati acestor activitati, cu asigurarea serviciilor comunitare necesare: politie, pompieri, asistenta medicala, etc. Totul, evident in functie de legislatia in vigoare, legislatie care trebuie sa fim sinceri, de multe ori nu ne este favorabila…:)

La aceasta intalnire am auzit de multe probleme specifice fiecaruia dintre participanti, unele foarte particulare altele de fapt, generale. Ar fi multe de spus dar, chiar cu riscul de a ma repeta spun ca principalul castig al momentului este faptul ca autoritatea publica are o atitudine foarte deschisa fata de viitorul a ceea ce eu as numi… ” un brand de tara “…:))

S-a discutat de la programul de functionare al teraselor sau al locatiilor, la gama coloristica de folosit, la probleme de aprovizionare, la avizare , s-a discutat despre mobilier si zona verde si, de ce nu,… s-a discutat despre viitor.

Sa dea Dumnezeu sa tina si sa se indeplineasca ceea ce s-a discutat astazi la aceasta intalnire. Daca lucrurile vor sta asa, atunci anul care vine, va fi primul an in care ne vom putea lauda cu adevarat ca avem un CENTRU ISTORIC,…. Poate ca sunt prea entuziast dupa acesta intalnire dar prefer sa fiu un optimist decat un Toma necredinciosul, chiar daca stiu ca va fi greu de indeplinit macar jumatate din ceea ce s-a propus

Multumesc Domnule Primar precum si tuturor celor are au participat la acesta intalnire. Restul sunt ferm convins ca veti vedea in presa, atat scrisa, cat si TV

Hits: 368

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
3 raspunsuri
 1. Cristi Roman
  Cristi Roman says:

  Ma bucur, Catalin. Am citit stirea si eu si la prima vedere lucrurile par in regula.
  Sper sa intelegeti, voi cei care aveti localuri acolo, ca depinde doar de voi sa aveti succes cu localurile voastre, nu de clienti. Daca oamenii se vor simti bine acolo, se vor simti in siguranta, vor veda lucruri bine facute, nu vor vedea si nu vor trece prin tzepe de tot felul, atunci veti avea de castigat, pe orice termen vreti (mic, mediu, lung).
  Daca unii patroni nu vor intelege asta si vor continua sau o vor da pe smecherii, atunci vor fi probleme pentru toti, nu doar ptr. acele localuri.
  Trebuie sa va organizati si voi si sa nu asteptati doar ca primaria sa faca acolo curatenie, poate veti angaja voi, cu totii, 2-3 oameni care sa supravegheze zona mereu, astfel incat daca, intr-adevar, e gunoi intr-un loc, sa nu se astepte serviciul Primariei, care poate va veni a doua zi, si sa se actioneze imediat.
  Sunt sanse sa iasa ceva bun acolo. As vrea sa nu fiu acum atat de bucuros, vreau sa mai astept, fiindca stim bine ce inseamna spiritul balcanic.
  Tratati clientii cu respect, aveti grija de ei, respectati-i, faceti zona curata si decenta (repet, chiar nu e bine sa asteptati doar din partea Primariei unele servicii) si vom avea cu totii de castigat.
  Sper doar sa nu se continuie cu smecheriile si tezepele, fiindca stim bine ce se intampla daca ne mintim uniipe altii.
  Bafta tuturor!

  Răspunde
  • Catalin
   Catalin says:

   Salut Cristi

   probleme principale au totusi legatura cu autoritatile: strazi distruse, cladiri fara stapan, probleme cu autorizariel, etc
   Cred ca zona de care vorbim este cea mai dinamica la ora actuala si nu cred ca se pune problema de curatenie sau alte astfel de lucruri… atat timp cat problema de curatenie nu este o problema de moloz si de … fara suparare tigani…

   Răspunde
 2. christian
  christian says:

  e de plans pentru ca primaria inca nu a reusit sa faca ceva pentru zona cu cel mai mare potential de vizitatori si de horeca……un punct de atractie care se pierde pe zii ce trece

  Răspunde

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *