sa discutam despre franciza

Acum ceva vreme eram foarte mandru si increzator in deschiderea primei francize. Astazi am inchis-o si ma intreb de ce ? Ce nu a mers bine…?

Sunt multe motivele pe care le-as putea gasi dar, nu ma mai intereseaza, nu mai conteaza,… . Ceea ce cred ca este important acum este sa fac o analiza simpla a cum sa reusesti in franciza pe viitor

” Omul sfinteste locul “, este un adevar incontestabil.

Ma gandesc ca in loc sa continui acest post ar trebui sa fac ceva nou pentru acest blog: sa astept parerea celor interesati, a celor care au un punct de vedere, o experienta demna de luat in seama sau, pur si simplu a celor care au ceva de spus,…, pentru ca este frustrant sa crezi ca franciza inseamna dezastru pentru o afacere pe care ai construit-o in ani,  cu munca si daruire

Astept……….

About author

catalin

Comments(8)

  1. REPLY

    V says

    Franciza nu inseamna dezastru… A fost o intamplare nefericita ceea ce s-a intamplat aici. Sau poate nu chiar intamplare, personal, inainte de o miscare de acest fel, as face niste mici “sapaturi” vizand persoana pe mainile carei dai afacerea la care ai muncit…ceva in stilul in care se privatizeaza o firma, nu e data oricui vine cu banii potriviti.
    P.s. Nu stiu daca ne crezi, dar cafepedia devenise o a doua casa pentru noi, un loc in care oricand mergeam, gaseam un prieten…ne-a lipsit sentimentul asta cat timp a fost franciza!
    Multumesc pentru ca l-ai adus inapoi! 🙂

  2. REPLY

    Monoranu says

    Eu cred ca amandoi ati avut ceva de invatat. Important e ca ai luat decizia de a reveni la forma initiala. Exista si parti bune si parti rele ale episodului franciza, ti-o spun din punctul de vedere al clientului care-si bea Pepsi-ul Twist cu lamaie zilnic la Cafepedia Iasi. Partea proasta e ca ai pierdut niste clienti, mai buni sau mai rai. Partea buna e ca acum stii ca franciza inseamna un plan de investitii in dezvoltare sau macar mentenanta din partea francizatului si o supraveghere mai atenta din partea francizorului pe care poti s-o numesti consultanta.
    Cafepedia ramane insa un loc iconic chiar daca istoria ei e scurta in Iasi. Ai o echipa buna, chiar daca s-au schimbat ceva angajati si o pozitionare incredibil de buna. Teoretic ar trebui sa fie floare la ureche de condus insa intr-o piata din ce in ce mai aglomerata si in dezvoltare cum e cea din Iasi, nu mai e asa simplu. Omul sfinteste locul, clar, si asta se vede, aseara la prima reunire de cand s-a intors Catalin era prezenta toata lumea. Asta inseamna ca la urmatoarea franciza ar trebui sa studiezi mai indeaproape persoana si sa fii sigur ca se potriveste cu filosofia de business.
    De cand sunt la InOras.ro am vazut ceva “crasme” lansate si inchise dupa 3 luni. E clar ca nu se va intampla asta cu Cafepedia Iasi pentru ca e un brand insa e pacat ca s-a pierdut un pic din spiritul construit anterior. Au fost semne bune aseara si sper sa merg iar la petrecerile tipice. 🙂

  3. REPLY

    Siderite says

    Nu stiu de care franciza vorbesti. Banuiesc ca de La Mama, dupa tag. Tot ce pot sa iti spun este ca atunci cind a aparut prima oara un La Mama am fost extrem de bucuros. Mincare buna, multa si ieftina. Ce poate un roman sa vrea mai mult? Si totusi cind am intrat am fost servit cu optimism, de catre chelneri multumiti de ei si mindri de munca pe care o fac. Am primit un “cadou” la intimplare pe post de antreuri si m-am simtit rege.

    Acum insa, oamenii sint nervosi, tristi, iritabili, obositi. Mincarea este facuta la misto, doar cit sa iasa din bucatarie mai repede pe farfurie. Ce cadouri, ce zimbete? Doar un zgomot de fundal, muzica banala pe care oricum nu o auzi bine de oamenii din jur. Ca sa o citez pe nevasta-mea “cea mai buna chestia la La Mama a fost baia”.

    Nu vreau sa te atac si stiu ca e greu sa ai un business care lucreaza direct cu oamenii, mai ales unul atit de mare si de impartit cum e restaurantul tau, dar cred ca ce i-a lipsit a fost atentia. Ca o femeie ignorata, s-a sters, s-a enervat si in final te-a parasit. Am crezut intotdeauna ca esti o persoana pasionata si am admirat asta. Poate ca e cazul sa te indragostesti din nou, sa incepi mic, cu atentie, si sa vezi ce iese la a doua relatie.

  4. REPLY

    zapp1981 says

    Probabil ca nici unul dintre voi habar n-avea despre ce e vorba intr-o franciza asa ca s-a ajuns la inchiderea ei.
    cu siguranta fiecare ati avut ceva de invatat….

    • REPLY

      zapp1981 says

      si poate ar fi fost mai intelept sa “astepti” inainte de a da franciza….

      • REPLY

        Catalin says

        Incep sa cred ca cei care doresc o franciza nu prea stiu la ce sa se astepte.
        si,… ce anume sa ” astepte ” ?

  5. REPLY

    Catalin says

    Franciza a fost pe cafenea , Cafepedia, dar nu conteaza…:))
    Ma bucur sa te vad din nou prin acest blog, stimate domn…:))
    In ceea ce priveste experienta ta cu restaurantul La Mama,…, sunt multe de discutat si in favoarea si in defavoarea mea,… oricand cu mare placere.
    Discutand despre franciza efectiv, sunt curios care este parerea unor oameni cu experienta in acest domeniu, care s-au lovit de intamplari, de situatii, care au vazut atat cazuri care sa fi functionat cat si cazuri care evident nu au functionat si, de ce ?
    Merci

  6. REPLY

    Tudor Oancea says

    Spatiul de aici nu imi permite sa imi expun un punct de vedere zic eu care a vazut sute de francize unele reusite altele mai putin. Cand spun spatiu ma refer la faptul ca nu voi avea timpul necesar….asa ca prefer sa iti spun live parerea mea saptamana viitoare cand ne vedem. Si vorbim tot de francize tip HORECA. Bafta multa. Tudor

Post a comment