cainii si pisicile casei nu au ce cauta in restaurante. poate doar daca ai soareci…:)

la baie uneori poate fi mizerie : daca cineva o face ( wc-ul murdar, servetelele pe jos sau apa, nu ajung singure acolo – putina decenta dragilor ). Sa nu ma intelegeti gresit nu imi place mizeria dar nici nu se poate strange dupa fiecare.

si in bucatarie poate fi mizerie cateodata – atunci cand lucrezi… modul cum se intretine curatenia este important nu faptul ca se face mizerie

cand te asezi la masa ca si client, minutele trec mai repede decat iti arata ceasul – a naibii perceptie…

un muschi de vita in 10 – 15 min inseamna hotie, in 40 min este normalitate

prefer carnea proaspata decat cea congelata. Pana la urma imi dau seama ca pt proprietar inseamna mai multa munca… ar trebui sa apreciez si asta

daca acum cativa ani imi placeau sarmalele si acum imi place vita argentiniana nu inseamna ca acum sarmalele sunt rele, ci doar ca eu doresc altceva

a fi servit in restaurant inseamna a fi servit cu mancarea si bautura comandata nu si cu stersul pantofilor.

 

          Am recitit de curand Gastronomicele lui Pastorel Teodoreanu si, la final, am dat peste cateva insemnari intitulate ” Din Carnetul unui Gastronom “. Cateva dintre aceste insemnari, sunt mai jos:

 

– Sunt oameni care isi inchipuie ca pentru a manca bine e suficient sa ai stomac si bani. Se insala, trebuie sa ai si cap.

– Amorul e o ocupatie recomandabila intre doua mese bune.

– intre vinul prost si femeia infidela, e preferabil vinul bun.

– Femeia betiva si barbatul abstinent sunt cele mai eclatante dovezi ca omul a iesit din natura. 

 

          Deasemenea, tot in cadrul aforismelor celebre sunt cele scrise de Brillat Savarin:

 

– Descoperirea unui fel nou de mancare face mai mult pentru fericirea spetei umane decat descoperirea unui nou astru.

– Cei care fac indigestie sau se imbata nu se pricep nici la mancare nici la bautura

– A pretinde ca nu trebuie sa schimbi vinul este o erezie: limba ajunge la saturatie si dupa cel de-al treilea pahar chiar cel mai bun vin nu mai starneste decat o senzatie tocita

– Bucatar devii cu timpul, grataragiu insa te nasti

 

          Cele scrise de mine la inceputul acestui post sunt nu decat vizualiuzarea unei experiente practice, fara vreo valoare literara sau filozofica si nu suporta comparatia cu intelepciunea vorbelor celor doi mari gastronomi. Ele sunt puse totusi impreuna doar pentru ca se refera la aproximativ aceleasi lucruri: mancare, restaurant. 


Hits: 429