Ipocrizie la o tigara

Nu am fumat niciodata dar recunosc ca nu am fost impotriva tigarilor deasemenea niciodata. Am crezut intotdeauna in dreptul fiecaruia de a allege si nu mi s-a parut normal sa existe o impunere. Poate pentru ca tata, in loc sa ma ameninte daca ma prinde cu tigara m-a pus pe mine sa aleg.

De asta nu prea inteleg toata acesta campanie mondiala impotriva tigarilor.

Inteleg ca sunt nocive ( la fel si alcoolul si nu numai) si provoaca anumite boli atat pentru cei care fumeaza dar si pentru cei din jur ( fumatorii pasivi )

Ce nu inteleg este de ce se dezvolta atunci, in continuare, aceasta industrie. Si de ce statul se bucura la accizele luate ( pana la urma tot din buzunarul clientului ). Si daca tot se iau accize cu motivatie de sanatate atunci banii sunt folositi specific pentru intretinerea sanatatii celor care fumeaza ? si daca tot se fac campanii impotriva fumatului atunci de ce se mai permit reclamele la tigari ?

Cum ar fi, daca tot suntem interesati sa promovam nefumatorii sa le acodam acestora subventii la taxele la salariu: in definitiv lucreaza ma mult – nu isi iau pauza de tigara…J. Sau daca tot ii discriminam in restaurante sau alte spatii publice sa o facem si cand ii angajam ?

Si cred ca fiecare dintre noi, fumator sau nu poate avea multe alte idei. Dar ele nu fac decat sa ne arate ca toata politica asta antifumat este ipocrita…

Si stiti ce cred ? ca unii dintre cei mai aprigi inamici ai fumatorilor sunt fostii fumatori. De parca le-ar fi ciuda ca ei s-au lasat

Hits: 275

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
4 raspunsuri
 1. sergiu
  sergiu says:

  Eu sunt nefumator, dar am fost fumator.Mi-a trecut, ma rog , problema mea (de consumator). Dar daca ma gandesc la afacere -sunt directorul unui rest. de 180 de locuri-, incep sa privesc legea cu alti ochii. Cred ca de fapt statul se gandeste sa “inventeze” si sa impuna restaurantele cu geometrie-arhitectura- variabila. Vor fi restaurantele viitorului, cele care i-si modifica spatiile dupa cum impune leguitorul. Sa ma explic: Pana de curand trebiua sa ai salon de fumatori, fara a se preciza dimensiunea, acum legea spune ca spatiile sa fie 50% de fumatori si respectiv 50%nefumatori. Bun! Dar daca maine se gandeste cineva ca proportiile trebuiesc schimbate, stiu eu, poate 70% cu 30%? Ei bine solutia e simpla, eu am primit o oferta de la o firma specializata in reconfigurarea spatiilor prin pereti de sticla. Exista o mica problema nu o fac pe degeaba (cred ca sunt “blat” cu leguitoru. HA!).
  Cam atat despre fumuri.
  Poate abordam si Hotararea nr. 1/2003 a Consiliului Local Sector 2, care delimiteaza functionarea unitatilor de alimentatie publice pana la orele 22 !?!

  Răspunde
 2. Catalin
  Catalin says:

  Salut Sergiu. Ma bucur sa te reaud. Nu cred ca este vorba de un blat ci de prostie sau nestiinta. Industria asta este vazuta de legiuitori doar ca o chestie de facut bani la negru si fie vorba intre noi, pt 90 % din cazuri situatia este reala. De aceea si suntem tratati asa.
  Taxa pe scaun, reautorizarea anuala, program pana la ora 22, terase deschise doar intre aprilie si septembrie, controale zilnice si multe altele pe care doar cine lucreaza in sistem le stie sunt dovada ca legiuitorul nu vede aceasta industrie ca o industrie ci ca o hachita, iar vina este pana la urma a noastra.
  Daca vrei parerea mea, fara o asociatie patronala nu vom schimba nimic. Am incercat sa facem una, dar neseriozitatea unora dintre cei implicati nu a dus decat la pierderea timpului.
  sa traiesti si sa-ti mearga bine.

  Răspunde
 3. Bogdan
  Bogdan says:

  Eu sunt fumator. Imi place sa fumez insa ma deranjeaza daca altii o fac in jurul meu. In fine, nu despre asta am vrut sa vorbesc. Si pus cineva intrebarea daca nu cumva aceste campanii antifumat au ca si scop tocmai promovarea acestuia? Sa ma explic. “Nu exista reclama negativa” spun cei mai multi, in concluzie, vorbindu-se atat de mult despre fumat nu facem decat sa ne gandim si mai mult la acest viciu, sa devina parte viata noastra de zi cu zi (credeti-ma cand o vad pe Doamna Mihalea Radulescu pe afisele acelea imi vine sa-mi aprind 5 tigari nu doar una – rad!!!) In al doilea rand, prin natura noastra umana, atunci cand ceva este rau, ne este interzis, el devine mai atragator mai incitant,
  Ma duc sa imi aprind o TIGARA!!! :-))

  Răspunde
 4. cristian
  cristian says:

  Va plac ambulantele moderne cu cxare MS a dotat toate serviciile de ambulanta?
  Daca da, trebuie sa multumiti fumatorilor si bautorilor din aceasta tara, deoarece ele au fost cumparate din asa numita taxa pe viciu.
  Cu placere!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *