Jurnal de calatorie – …prin Austria

Ma gandeam de multa vreme sa scriu ceva articole despre diversele calataorii pe care, ca orice muritor de rand, le fac. Si incepusem anul trecut scriind ceva dupa vizita la Dublin dar nu am postat niciodata.

Zilele acestea am ajuns din intamplare, cu ceva treaba, in Austria in munti, pe langa celebra statiune Zee am See. Zona frumoasa, excelent exploatata, care seamana foarte mult cu Bran – Moeciul nostru. Si daca cineva se supara de aceasta comparatie,… sa fie sanatos.

Diferenta fata de Branul nostru sta in excelenta exploatare a regiunii, a infrastructurii formidabile create, a muntilor facuti din partii de ski iarna si din piste de mountainbike vara,  a pistelor speciale pentru biciclisti create de-a lungul soselelor ( astfel, o cunostinta, si-a scos bicicleta din portbagaj si s-a gandit sa faca o tura… s-a intors in cateva ore cu 80 km la activ ). Diferenta vine din casele facute in spiritul muntelui, diferenta vine din folosirea resurselor pe care natura ti le pune la dispozitie, nu paraduirea lor, diferenta vine din intelegerea faptului ca oferind servicii si produse de calitate de calitate,  vin si banii.

Am stat intr-un hotel nu foarte luxos daca priveai strict in camera ( o camera mare, cu mobilier din lemn masiv simplu – exact ca la Bran intr-o pensiune taraneasca ). Totusi, cand deschideai dulapul, iti aparea o plasma moderna, baia era perfect utilata si aranjata si, hotelul avea : spatii de conferinte la cel mai inalt nivel, spa de 5 stele, zona fitness, piscina interioara si exterioara, sali de restaurante capabile sa faca fata la cateva evenimente mondene grele, sala de fotbal, tenis etc, teren de golf 18 gauri sau redus 6 gauri,  teren de calarie inclusiv cu zona de obstacole si herghelie proprie, si,… bomboana de pe tort, pista de incercari auto, atat sosea cat si munte….:). Parcarea si spatiile largi de la intrare sunt incluse.

Micul dejun si toate mesele au fost foarte bune si atunci am inceput sa ma gandesc cum este posibil… am vorbit cu oamenii, am privit, si…  tot respectul.  Nu vreau sa vorbesc acum despre cate fructe de mare am mancat intr-o tara care nu are deschidere la mare. Nu vreau sa spun ca pe lacul din Zee am See erau probabil mai multe yacht-uri decat avem noi in tara… vreau sa spun totusi ca in tot acest deliciu am stiut tot timpul ca sunt in Austria…carnati, speck, kirschlikior, bomboane Mozart, prajituri ca la Demel sau Sacher, etc.

Si pentru ca spiritul national este puternic, am facut o fotografie cu telefonul la unul dintre lucrurile incredibile vazute…. o carnatarie cu produse traditionale austriece intr-o benzinarie Shelll…. unic in Europa cum se lauda pustoaica de la casa.  Si mi-am adus aminte de slanina noastra, de carnatii de Plescoi sau cei oltenesti, de branza in scoarta de copac sau casul afumat, de pastravii in cetina, de ciorba de burta si de sarmale, de tuica sau de vinul nostru si, pentru a milioana oara poate, mi-am dat seama ca indiferent cat este de bine prin strainataturi… imi este dor de casa

Hits: 3771

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *