La Mama no. 8

Stau un noul restaurant La Mama, cel cu nr. 8, si imi dau seama ca trebuie sa ma reapuc de scris…:). De la petrecerea de deschidere a trecut deja o zi, de la sfarsitul acesteia,…, vorbim spre dimineata.

In urma cu cateva luni, mai precis spre sfarsitul lui martie cand a inceput acest proiect, nu stiam sigur ce va iesi. Erau multe idei noi, planuri si, poate cel mai important, dorinta ca dupa 4 ani sa fac un restaurant nou si, inevitabil deosebit…. stiu, stiu  ” orice pui isi lauda cioara ” …:))) invers, desigur.

Am adus cateva elemente de noutate in tot ceea ce a insemnat un restaurant La Mama, elemente pe care mi le doresc de ceva vreme si acum am avut ocazia sa le experimentez: o mare biblioteca de vin, care trebuie sa recunosc ca a devenit vedeta locului, un bar comod la care sa poti sta si manca si, nu in ultimul rand o zona de canapele, unde cei care vor sa leneveasca vor fi la ei acasa.  Am pastrat meniul, am pastrat evident preturile si incercam sa experimentam ceva produse noi: ma gandesc aici la hribii mei preferati cu smantana ( am scris un intreg post despre asta ) sau un pateu de casa… dar la final totul va depinde de ceea ce decide ca vrea maria sa clientul.

Intorcandu-ma la biblioteca mea de vin, aseara, un prieten, m-a intrebat daca asta este tot ceea ce am citit in ultima vreme… raspunsul a fost: ” printre alte cateva carti “… este drept ca sunt expuse cateva sute de sticle de vin si doar doua rafturi de carti.

Astazi in Bucuresti vremea a fost cam racoroasa pentru o zi de august asa ca  spre dupa-amiaza am deschis geamurile si toata strada, cu freamatul ei a intrat inauntru; acum, seara, imi dau seama ca schimbarea geamurilor cu unele care se deschid in totalitate a fost una dintre cele mai eficiente investitii.

Recitind ce am scris imi dau seama ca intreagul post este o lauda dar, ma simt atat de bine ca am terminat o prima etapa din ceea ce mi-am propus sa fac in acest an incat nu ma pot stapani. Luni intregi de emotii, ” lupte ” cu arhitectul – pe care il iubesc si ii multumesc si cu aceasta ocazie – cu contructorul, si el merita deasemenea toate multumirile, noptile in care am stat pana tarziu impreuna cu colegii mei, incercarile si tot ceea ce insemna un santier din care se naste pana la urma ceva frumos ma fac sa ma uit cu mandrie inapoi si sa fiu multumit de ceea ce am facut pana astazi.

Cred ca cel care a resimtit cel mai mult efortul acestor ultime luni a fost baietelul meu de 6 ani si jumatate care de multe ori nu stia ca fur din timpul lui pentru acest restaurant.

Petrecerea de aseara mi-a readus in minte ce bine este sa iti vezi prietenii aproape Toti cei care iti sunt aproape, care gandesc de bine pentru tine iti dau forta de a merge mai departe . Ne-am distrat, am baut un pahar de sampanie sau de vin, am mancat cateva dintre bunatatile pregatite de ” mama “, am ascultat muzica buna, veche cantata de Jazebel, o voce foarte placuta, am depanat amintiri si am ” citit ” ( baut ) o parte dintre cartile ( sticlele de vin ) din biblioteca

Acum, Lipscaniul renaste usor, usor, spre gloria pe care a avut-o probabil altadata aceasta strada celebra a Bucurestiului al carei nume vine de la negutatori din Leipzig, cladire dupa cladire se refac si doar timpul, care curge asa cum stie el incet dar inevitabil, isi va pune amprenta peste deciziile noastre.

Poate putin melancolic, poate usor obosit, optimst si, sper eu intotdeauna o gazda buna, eu si La Mama Lipscani va asteptam

Hits: 684

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
10 raspunsuri
  1. Mike B
    Mike B says:

    Catalin,
    Va trebui sa faci un mic pas inapoi si sa te asiguri ca calitatea mincarii este constant buna. Am fost, in Iulie, la Mama de linga Atheneu, si bineinteles ca tot mi-a placut, caci sint plecat de 20 de ani, si ma bucur ca am dat de un restaurant romanesc etc. Totusi de doua ori in mititei era putin os, si inca citeva chestii asa si asa.
    Zau ca merita sa chestionezi putin, poate prin sondaj, anumite bucate.
    Este in interesul tau … si al meu ca tare m-am bucurat ca am gasit un restaurant ca Mama!!!

    Răspunde
  2. Matei
    Matei says:

    Felicitări pentru calitatea mâncării din restaurant, însă eu cu siguranţă nu voi mai vizita „La Mama” decât pentru a ridica o comandă de mâncare. De ce? În tot restaurantul se fumează, nu există nici măcar un separeu pentru nefumători! Nu sunt complet intolerant, merg în pub şi suport fumul de ţigară, dar chiar să stau cu fumul la nas în timp ce mănânc mi se pare dezgustător…

    Răspunde
  3. val
    val says:

    Este foarte straniu faptul ca restaurantele La Mama nu includ in oferta de bere si branduri romanesti, mai ales ca, aparent, conceptul comun acestor restaurante pare sa fie bucataria traditionala romaneasca. Pentru straini este stupefiant!!!

    Răspunde
  4. Catalin
    Catalin says:

    salut

    daca este sa fim cinstiti cu noi nu prea mai exista bere romaneasca in Tara Romaneasca…, cel putin cea de buna calitate. Toate brandurile actuale, fie ca suna sau nu romaneste sunt detinute de companii straine si sunt mai mult sau mai putin reultatul unui marketing foarte bine facut

    Răspunde
  5. Madalina
    Madalina says:

    Buna,

    Imi poti spune te rog, se standard de calitate este implementat la restaurantul” La mama”?

    Multumesc anticipat!

    Răspunde
  6. Catalin
    Catalin says:

    Vorbim de standardul de siguranta alimentului numit HACCP, standard care ulterior a evoluat si s-a transformat in ISO 22000
    Deasemenea, in interiorul restaurantelor mai este certificat si standardul de managementul calitatii, adica ISO 9001

    Răspunde

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *