Asociatia Patronala a Restaurantelor din Romania

Astazi a avut loc o etapa importanta in infiintarea Asociatiei Patronale a Restaurantelor din Romania. Dupa multe demersuri, discutii, evaluari, am ajuns in punctul final in care trebuie sa ne gasim acei cativa entuziasti, dornici de a se lupta cu morile de vant ale autoritatilor, entuziasti care sa fie membri fondatori ai sus amintitei asociatiuni

Aproximativ acum un an, in urma unui articol postat de acest blog am primit nenumarate cereri de a face parte dintr-o asociatie de acest gen. Reiau acum si ii rog pe toti cei care doresc sa faca parte din aceasta asociatie sa imi trimita contactul lor la adresa mea de email: catalin@lamama.ro cat de repede se poate.

Obiectivele acestei asociatii pot fi multe dar as dori sa enumar cateva. Evident ca ele nu sunt singurele si tocmai variatiunea data de catre membri ei va face ca activitatea sa fie atat complexa cat si de folos acestora.

Deci :

a)    Reprezentarea, promovarea, susţinerea şi apărarea intereselor economice, tehnice şi juridice ale membrilor săi, în relaţiile cu autorităţile publice, cu sindicatele şi cu alte persoane juridice şi fizice;

b)   Să facă cunoscute membrilor, iniţiativele eficiente şi bunele practici ale domeniului în care activează, la nivel naţional, european şi mondial;

c)    Să colaboreze pentru elaborarea unor ghiduri de bune practici privind normele de siguranţă şi igienă a alimentelor, care să fie acceptate la nivel naţional de autorităţile publice cu responsabilităţi în acest domeniu.

Cele scrise mai sus sunt doar cateva dintre obiectivele asociatiei, sunt doar un exemplu.

Sustin infiintarea unei astfel de Asociatii patronale. Consider ca industria va avea numai de castigat. Mi-ar placea ca doritorii sa fie din toate domeniile specifice acestei industrii si deasemenea din toate regiunile tarii.

Avem nevoie, poate acum mai mult ca niciodata, sa ne unim si,… sa aratam ca mitul Mioritei este doar o poveste

Multumesc

About author

catalin

Comments(5)

 1. REPLY

  Cristi Roman says

  Ma bucur si sper sa fie de bun augur. Si ma bucur fiindca am fost implicat in discutiile de pe blog de acum un an cind s-a discutat subiectul asta.
  Catalin – daca veti considera, tu si membrii Patronatului, ca pot ajuta cu ceva, in calitatea mea de jurnalist culinar, de critic de restaurante si om cu o pasiune extraordinara pentru subiect, sint la dispozitia voastra.
  Succes!

 2. REPLY

  Mihai says

  De ce nu intrati si in Romalimenta? Sunt sigur ca din cauza proiectului cu taxa pe fast-food sigur vor intra si multinationalele din domeniu.

 3. REPLY

  Catalin says

  Mihai
  stai sa se faca o data aceasta asociatie… ca se naste tare greu. Dupa aceea, ne afiliem, facem, dregem, tipam, avem activitate…

 4. REPLY

  Teo Dumi says

  Salutare,

  care mai este stadiul planului cu asociatia? Cu ce anume ati mai avea nevoie de o mana de ajutor?

  Cele bune.
  T.

 5. REPLY

  Catalin says

  Salut

  nici unul…:). din pacate lucrurile au ramas in aer si nu s-a mai facut nimic.

Post a comment